logo_met_tekst_nieuw.jpg
header_2023_1.jpg

Informatie, lid worden en projectdeelname

Oratoriumkoor 'Christelijke Oratorium Vereniging Assen' werd opgericht in 1932 en is aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond. De vereniging telt leden die uit Assen en omstreken komen. Wij zijn een enthousiast amateurkoor onder de vakkundige leiding van onze dirigent Marion Bluthard.

Koordag 12 maart 2022
           Foto: Eigen foto; De koordag van 12 maart 2022
 
Het streven van de vereniging is om twee concerten per jaar te geven, plus jaarlijks het 4 mei herdenkingsconcert. Ook proberen we om eens in de drie jaar de Matthäus passion van J. S. Bach uit te voeren. Alhoewel we ook wel eens afwijken van deze traditie, door de Johannes passion uit te voeren.

Het doel van de repetities is om door serieus repeteren een zo hoog mogelijk niveau te bereiken, waarbij gezelligheid en een ontspannen sfeer belangrijk zijn. Vanuit kwaliteitsoogmerk is het gebruikelijk dat alle koorleden om de 3 jaar een stemtest doen.

Om een indruk te krijgen van wat voor muziek wij zingen kunt u hier een overzicht vinden van onze concerten in de afgelopen jaren. Ook staan er diverse filmpjes op Youtube. Meer actuele informatie over het reilen en zeilen van Oratoriumkoor Assen is te vinden op onze Facebookpagina.

Oratoriumkoor COV Assen voert behalve eigenlijke oratoria zoals "Messiah" van Handel, en de "Shopfung"van Haydn, ook regelmatig missen, requiems en 20ste eeuws repertoire uit. Uniek was in 2010 de uitvoering van het requiem van Cornelis Dopper met orgelbegeleiding, dat voor het eerst in de geschiedenis uitgevoerd werd.

Het koor heeft naast onze dirigent een vaste begeleider; pianist en organist Peter Cramer die op de repetitieavonden altijd aanwezig is. Ook soleert Peter regelmatig op onze concerten, naast het begeleiden van koor en solisten tijdens onze uitvoeringen.

De laatste jaren geeft het koor ter gelegenheid van de dodenherdenking op 4 mei een kort, gratis toegankelijk concert in de Jozefkerk.

Informatie over de contributie en het bankrekeningnummer vindt u hier: contributie en bankrekeningnummer.

Lid worden?
Wilt u meezingen? Aspirant-koorleden zijn welkom. We hebben vooral behoefte aan (jongere) leden. Van ieder aspirant-lid wordt door de dirigent een stemtest afgenomen, om te horen of, en hoe u in het koor past. De stemtest moet met een voldoende worden afgesloten om lid te kunnen worden van het koor. U kunt altijd vrijblijvend enkele repetities bijwonen. We verwachten van alle leden dat zij de repetitie thuis voorbereiden. Voor contributie en rekeningnummer klikt u op bovenstaande link.
 
Projectdeelnemer?
Naast het normale lidmaatschap is het mogelijk om op projectbasis mee te werken! Ook voor projectdeelnemers geldt, dat een stemtest van hen wordt afgenomen door de dirigent. De stemtest moet met voldoende worden afgesloten. Tevens wordt verwacht van de projectdeelnemer, dat de muziek thuis wordt voorbereid. Een projectdeelnemer is zingt gedurende een project (voor een bepaalde tijd)  mee met het koor, en is geen lid van de vereniging. Het bestuur kan per project een vaste bijdrage voor projectdeelnemers vaststellen.
 
Waar?
Wij repeteren, normaal gesproken, op de maandagavond van 19.40 uur tot 21.45 uur in de in de H.P. Keunigzaal in Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2 te Assen. (Voormaling ICO Gebouw.)
Verdere inlichtingen kunnen verkregen worden door een e-mail te sturen. Klik hier op het contactformulier.
 
Foto: 2009 oratoriumkoor COV assen in de Jozefkerk
 
Oratoriumkoor COV Assen is aangesloten bij de  Koninklijke Christelijke Zangersbond. (KCZB).
 
Logo KCZB nieuw

Dirigent

Sinds mei 2003 is Marion Bluthard de dirigent van oratoriumkoor COV Assen. Zij is hiermee de negende en tevens de eerste vrouwelijke dirigent in de geschiedenis van onze vereniging.

Lees verder...

Pianist

Sinds december 1999 is Peter de vaste begeleider van oratoriumkoor COV Assen. Niet alleen tijdens de repetities, maar ook werkt hij als organist en pianist regelmatig mee aan de concerten van oratoriumkoor COV Assen.

Lees verder...